Merkel: Vakcinisane osobe nisu zamorci

Angela merkel
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Njemačka kancelarka Angela Merkel javno je kritikovala svog zamjenika Olafa Sholza koji je vakcinisane osobe protiv koronavirusa nazvao zamorcima, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Niko od nas nije, ni na koji način, bio zaromac kada je u pitanju vakcinacija”, izjavila je u utorak njemačka liderka, obraćajući se zastupnicima u parlamentu, prenosi AP.

Vicekancelar Olaf Scholz, čija Socijaldemokratska partija lijevog centra trenutno vodi u anketama uoči opštih izbora 26. septembra, nedavno je izjavio da su potpuno vakcinisane osobe “zamorci za one koji su se do sada suzdržavali.” Dodao je da je da je i sam vakcinisan i da bi ga drugi trebali slijediti.

Međutim, Merkel je u utorak jasno dala do znanja da se ne slaže sa porukama svog zamjenika. https://e6607246e56122b5bdfb199476570e8d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

“Ni Olaf Scholz, ni ja, ni bilo ko drugi, nismo bili zamorci prilikom primanja potpuno testiranih i odobrenih vakcina u Njemačkoj”, izjavila je Merkel koja ovog mjeseca napušta politiku i time završava historijskih 16 godina na vlasti.