Portal 072info

Merkel zabrinuta zbog širenje zaraze u Berlinu

4 205
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Situacija s pandemijom koronavirusa u Njemačkoj još je uvijek vrlo ozbiljna iako novi slučajevi zaraze ne rastu velikom brzinom, kazala je u utorak njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je to izjavila nakon što je na sastanku s premijerima saveznih država u ponedjeljak odluka o daljnjem pooštravanju mjera odgođena za 25. novembra.

Merkel je kazala da bi više voljela da je na jučerašnjem sastanku savezne vlade s pokrajinskim čelnicima postignuta suglasnost oko strožih mjera, istaknuvši da je vrlo zabrinuta nekontroliranim širenjem virusa na nekim mjestima u zemlji, uključujući Berlin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Broj novih zaraza više ne raste eksponencijalno, ali je i dalje vrlo visok. Stoga moramo reducirati kontakte, reducirati kontakte, reducirati kontakte- ponovila je više puta kancelarka na poslovnom skupu koji je organizirao dnevnik Seuddeutsche Zeitung.

Po riječima njemačke kancelarke, oko 30-40 posto stanovništva Njemačke spada u rizičnu skupinu, uključujući starije i one sa slabijim zdravljem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 – Staviti epidemiju pod kontrolu najbolja je solucija i za privredu-  kazala je Merkel. 

Kancelarka je ponovila da sedmodnevna incidencija mora pasti ispod 50 na 100.000 stanovnika prije nego li se razmotri odluka o ublažavanju mjera. Njemačka trenutno ima 141 slučaj na 100.000 stanovnika, po posljednjim podacima Instituta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Njemačka policija deportuje državljane BiH koji krenu na put kao prije korone

Portal 072info

U Njemačkoj ubijena majka dvoje djece iz BiH, uhapšen njen suprug

DPA - Portal 072info

Prilika za nezaposlene: Znanje stečeno Njemačkoj iskoristite u BiH

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME