Merlin, Brega, Čola, Brena, Halid, Severina: Šta zvijezde rade kad ne rade

7 55
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Pandemija koronavirusa gotovo u potpunosti je paralizirala muzičku scenu, a samim tim i koncerte. Dok jedni kukaju i apeliraju da im nadležni omoguće da rade svoj posao i zarade za život, istinske zvijezde u potpunosti su se povukle iz javnosti i malo ko zna gdje su i šta rade.

Goran BregovićGoran Bregović Foto: Arhiva

Prvi unuk

Korona je poremetila planove Dine Merlina, koji je ovog proljeća namjeravao objaviti novi album nakon šest godina pauze, kada je svjetlost dana ugledao „Hotel Nacional“. 

Merlin je, uprkos svemu, uživao u sretnim trenucima u privatnom životu, jer je dobio prvog unuka. U maju su Dinin sin Hamza i snaha Dženeta Tabaković–Dervišhalidović dobili sina kojem su dali ime Nezir.

Kako saznajemo, Merlin se ovih dana na Jadranu odmara na svojoj jahti „Fatma“ sa suprugom Amelom.

Halid Bešlić ljetovao je sa suprugom Sejdom i unucima u Neumu. U međuvremenu se vratio u Sarajevo i sada vrijeme uglavnom provodi u svoja četiri zida. Rado čita i šeta po prirodi.

Među onima koji su uglavnom u kućnom okruženju je i Goran Bregović. On je u svojoj kući u Beogradu, gdje ima i studio i gdje, kako je često naglašavao, najbolje radi. I posljednjih sedmica je uglavnom u studiju.

Severina Severina Foto: Instagram

Loša na Hvaru

Navodno je ovih dana iz Beograda skoknuo i do rodnog Sarajeva, a kako saznajemo, odustao je od ljetovanja u Crnoj Gori, gdje također ima kuću.

„Plavi orkestar“ je posljednji koncert imao u februaru i tada su se članovi razišli svako na svoju stranu. Frontmen Saša Lošić Loša dosta vremena provodi na Hvaru, gdje je svojevremeno govorio da se želi preseliti.

Severina posljednje sedmice provodi u svom rodnom Splitu. Kad se navoza na jahtama, pomaže mami u kućanskim poslovima pa je tako „uhvaćena“ kako stere veš.

Lepa Brena je sa suprugom Bobom Živojinovićem već više od dva mjeseca u Monte Karlu, gdje su iznajmili jahtu i uživaju u druženju sa svjetskim bogatašima. Redovno ih posjećuju sinovi s ljepšim polovinama te i oni uživaju u vožnji jahtom.

Šemsa kod sestre u Švedskoj, Muslimović radi u bašti

Šemsa Suljaković je još od juna u Švedskoj kod sestre Senade. Pjevačica je njegovala sestru koja je operirana početkom mjeseca, a sada se Senada oporavila i njih dvije zajedno uživaju u prirodnim ljepotama Švedske.

Baza Halida Muslimovića je njegov rodni Prijedor, gdje se, kako nam je rekao, bavi svojom baštom.

Halid Bešlić sa suprugom i unucimaHalid Bešlić sa suprugom i unucima Foto: Arhiva

Gdje je Čola

Zdravko Čolić potpuno se povukao iz javnosti. Nedugo nakon što je održao šest koncerata u beogradskoj Areni koncem prošle godine otišao je na odmor. Kada se trebao vratiti koncertnim aktivnostima, proglašena je epidemija koronavirusa i svi njegovi koncerti do 2021. otkazani.

Prema našim informacijama, Čola je u Beogradu, najviše u svojoj kući. Ponekad izađe do nekog restorana te rado odlazi 

Avaz