Portal 072info

Meša otvorio dušu: Prvi put me majka nije ispratila

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, kojeg je na klupi našeg državnog tima naslijedio Robert Prosinečki, u subotu je doputovao u Pariz iz Sarajeva, gdje je prije sedam dana sahranio majku.

Fudbal i život

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Jednostavno, nisam se mogao skoncentrisati na naš subotnji duel s Fincima, jer sam bio, kako se ono kaže, peharli – umoran od puta, a također, rane su još friške. Na ovaj put – prvi put, nije me ispratila moja majka… – drhtavim glasom rekao je šef stručnog štaba FC Pariz, te dodao:

– Utakmicu iz Tamperea, iskren da budem, gledao sam – tako da kažem, na preskok, usput. Ipak, još sam pod tim dojmom iz Sarajeva… Kasnije sam pogledao sažetak meča, šanse, golove i slično.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kakav je Vaš komentar na bolan poraz od autsajdera?

– Iskren da budem, nemam ga. Žao mi je, jako mi je žao, ali i to je fudbal i život. Također, ne bih ništa komentarisao jer svaki moj komentar može biti pogrešno protumačen. Međutim, što prije se sve to mora analizirati, ali i zaboraviti, jer vrlo brzo dolazi druga utakmica koja je jako važna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ipak, možete li biti bar malo konkretniji?

– Ovo su prave utakmice, a ne one prijateljske. Tu moraš biti spreman da vrlo brzo popraviš sve loše stvari koje si ispoljio u duelu sa jednom ekipom u kojem smo morali pružiti ili dati jači bar otpor. Ali Bože moj, šta je tu je – to je fudbal. Moramo sve sagledati na pravi način i nastojati se dobro pripremiti za predstojeću utakmicu sa Italijom.

Veliko je pitanje da li je reprezentacija Italije ekipa za vađenje?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Mislim da nije, ali svaka sljedeća utakmica nam je za vađenje. Više nemamo pravo na kiks, tako da moramo biti pametni, lucidni i razmišljati o svemu, jer znamo da će sada biti izuzetno teško da dođemo do cilja. Međutim, svi znamo da u fudbalu ima i stvari koje uvijek nisu logične. Nadam se da će tako biti protiv Italije. Idemo dalje.

Jako brutalno

Kako ste istakli na početku razgovora, još ste pod dojmom smrti majke…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Znate kako je to bilo, jako, jako brutalno. Nisam očekivao da će se to dogoditi, jer je moj otac u gorem stanju, na postelji. Više ne znam ni ko sam ni šta sam, ni gdje je ona, moja majka… Sve to mi se, tako da kažem, spakovalo u glavu jednom momentu, teškom. Ali šta ću, život ide dalje, moraš biti jak…

U zadnjem intervju za „Dnevni avaz“, prije 14 dana, rekli ste da ćete što prije doći u Sarajevo da vidite roditelje…

– Nakon završetka sezone imao sam neke obaveze u klubu, i oko mog ugovora. Međutim, kažu mi: Ne trebaš žuriti sa odlukama, šta žuriš, nije hića dan-dva… Na kraju sam im rekao da moram za Sarajevo, i dok sam bio na cesti, to se desilo. Šta ćete, to je život.

A što se tiče našeg poraza u Tampereu, moramo se nastaviti boriti. Da sam je selektor, mnogi bi me okrivili za poraz u Finskoj. Kriv je selektor, a ovako su krivi igrači. Imaju uvijek opravdanje za nekoga, ali nema veze. Šta je, tu je – idemo dalje – za kraj je rekao Baždarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nisam produžio ugovor, ali… 

Jeste li produžii ugovor s Parizom?

– Nisam, jer imam dvije-tri jako dobre ponude iz francuske Lige 2. Zbog toga sam molio čelnike kluba da me puste, jer imam klauzulu godina plus godina, ali problem je što oni o tome uopšte ne žele da razgovaraju o mome odlasku.

Novi, poboljšan ugovor su Vam ponudili još zimus…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Tako je… Rekli su mi prosto tako, da će biti „rat“ u klubu ako ih sada napustim. Kako trenutno stoje stvari, mislim da ću ipak morati ostati u Parizu. Međutim, problem je i to što su rasprodali sve igrače, pa ću morati opet krenuti od nule. Vidjet ćemo.

AVAZ.BA


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 24
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME