messi
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Argentinski as Lionel Mesi (Messi) svakog dana od 1. jula gubi 100.000 eura! Ili je možda bolje reći, ne zarađuje tu sumu novca, koja mu je dolazila na račun po ugovoru sa Barcelonom, kako je izračunao francuski “L’Equip”.

Argentincu je, podsjetimo, prvog dana u ovom mjesecu istekao ugovor i sada je na “bijelom hljebu” – ovih deset dana nema prihod iz klupske kase.

I nikakve panike kod Mesija zbog toga nema. On gura Argentinu na Kupu Amerike, došli su do finala, koje će igrati rano ujutru po našem vremenu sa Brazilom (2 sata). Sigurno je da bi Lionel dao mnogo više od tih milion “nezarađenih” eura za trofej sa reprezentacijom, jer mu samo to još nedostaje u karijeri.

Pitanje je i kada će tačno Mesi potpisati novi ugovor sa španskim gigantom, a izvjesno je da će to uraditi, da neće promijeniti klub. Barcelona zbog finansijskog fer-pleja mora debelo da se spusti ispod limita da bi uspjela “uglaviti” Lionelovu astronomsku plaću. Morat će dosta igrača da ode sa Nou Kampa ovog ljeta, da bi “desetka” ostala.

Ipak, Pari Sen Žermen nije potpuno odustao od ideje da dovede Mesija. Kako piše AS, Parižani motre situaciju u Barceloni i nadaju se preokretu: Ako Barsa ne uspije smanjiti troškove toliko da bi mogla da potpiše Mesijevu obećanu plaću, pa dođe u situaciju da ne može ni da ga registruje za narednu sezonu, PSG-e će “uletjeti” i ponudi mu sve što traži.