Portal 072info

MESS – Zenica, mjesto vrhunskog teatra

Osim Sarajeva, 57. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS bit će održano i u Visokom, Konjicu, te u skladu s višedecenijskom tradicijom i u Zenici.

– Kako zenička publika ne bi ostala uskraćena za pravi teatarski ugođaj prvi put će se čak tri predstave i to vrhunskih umjetnika održati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica – navode iz MESS-a.

Festival otvara poznata belgijska trupa Needcompany sa predstavom “Slijepi pjesnik”, 30. septembra, dok će Andriy Zholdak biti ponovo pred festivalskom publikom s Makedonskim narodnim teatrom i predstavom “Elektra”, 2. oktobra.

– Zenička publika imat će priliku 7. oktobra pogledati predstavu “Pet lakih komada”, koju je režirao Milo Rau a proglašena je najboljom u 2016. godini (po ocjeni najuglednijeg teatarskog časopisa Theater Heute). Tradicionalno, i ove godine MESS će organizirati autobuski prijevoz do Zenice za sarajevsku publiku uz performans iznenađenja – navodi se.

Rezervacija ulaznica je u toku u festivalskom Box Officeu (M.Tita 54/I) svaki dan od 10 do 19 sati ili putem telefona 060 343 39 59, dok se svi detalji o predstavama i svim drugim festivalskim informacijama mogu naći na www.mess.ba.

Fena

Podijelite članak