Messenger ima novu nadogradnju: Podijelite zaslon za vrijeme videopoziva

fb messenger ios1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mobilna aplikacija Messenger donosi novu nadogradnju, a u pitanju je mogućnost dijeljenja slike sa ekrana prilikom videopoziva sa prijateljima.

Nova opcija je dostupna za Android i iOS mobilne uređaje, a na računaru ju je moguće koristiti ukoliko imate instaliran Messenger Room.

Svoj ekran sa drugima možete podijeliti tokom video poziva tako što podignete meni sa dna ekrana povlačenjem prsta prema gore. Kada se pojavi prošireni meni samo treba da izabere opciju dijeljenja ekrana. Nakon toga osoba s kojom razgovarate će vidjeti vaš ekran u stvarnom vremenu.

Dijeljenje ekrana putem video poziva otvara neke nove mogućnosti kao što je zajednički online šoping sa prijateljem ili ćete jednostavno moći zajedno da pratite dešavanja na društvenim mrežama. Facebook se nada da će ova mogućnost biti zabavan način povezivanja sa prijateljima i porodicom, piše Engadget.

Ova opcija je svojevrsni odgovor na servise poput Zooma, Skypea, Google Meeta i drugih sličnih servisa za online video komuniciranje, a posebno je značajna u periodu pandemije.

GODISNJICA
MARKETING