Messi ipak napušta Barcelonu? Stopirao pregovore oko novog ugovora

Screenshot 2 1053

Argentinski ofanzivac Lionel Messi (33) ipak bi trebao napustiti Barcelonu nakon što mu istekne ugovor iduće godine jer je više umoran od gledanja kako vrijeme prolazi bez da je u planu neki pobjednički projekt, prenosi španski radio Cadena Ser.

Messijev zaključak na potpisivanju posljednjeg ugovora bio je da će ostati u Barceloni dok klub ne odluči drugačije, dok su i pregovori o produženju do 2023. godine krenuli vrlo dobro.

Međutim, nakon posljednjih događaja u klubu Messi je odlučio sve zaustaviti te zato ima dobre razloge, javlja dobro informisani Cadena Ser.

U nekoliko navrata postupio je prema saigračima kako jedan kapiten ne treba postupati što svoje uzroke treba tražiti u lošem odnosu s trenerom Setienom i njegovim stručnim štabom.

Messi više ne želi biti dežurni krivac za stvari na koje ne utječe samo on te je najbližim ljudima u svlačionici istakao kako ne želi postati problem kluba.

Izgleda da je aktuelnom najboljem nogometašu svijeta prekipjelo, a tome u prilog ide i činjenica da ga često prozivaju i za trenutni zaostatak u odnosu na Real i vjerovatno izgubljenu titulu prvaka Španije.

Klix

Prethodni članakOdržan sastanak Foruma žena A-SDA Zenica
Sljedeći članakKako su djevojčice sinoć digle policiju i spasioce na noge