Messi najavio tužbu nakon što su otkriveni detalji njegovog “faraonskog” ugovora s Barcom

Screenshot 1 2 17

Lionel Messi će pokrenuti pravnu akciju protiv španskog lista El Mundo zbog objavljivanja detalja njegovog ugovora sa Barcelonom. Cifra koja je objavljena šokirala je mnoge, a El Mundo donosi detalje uz naslov “faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu”.
Prema tvrdnji El Munda, Messi je za četverogodišnji ugovor inkasirao vrtoglavih 555.237.619 eura.

Argentinac ima godišnju zaradu od 138 miliona eura uz određene varijable, a u ugovor su ugrađene dvije fiksne svote. Za produženje ugovora dobio je bonus od 115.2 miliona eura, a bonus za lojalnost vrijedan je 77.929.955 eura.

Izvještaji iz Španije sugerišu da je Messi bijesan zbog informacija koje su se pojavile u medijima, dodajući da šestostruki osvajač Zlatne lopte priprema tužbu protiv El Munda.

Igračev odvjetnik priprema tužbu i proučava kako uključiti ljude iz kluba koji imaju pristup njegovom ugovoru, dok iz Barcelone negiraju bilo kakvu odgovornost.

“FC Barcelona kategorički negira bilo kakvu odgovornost za objavljivanje ovog dokumenta i poduzet će odgovarajuće pravne mjere protiv lista El Mundo, za bilo kakvu štetu koja može nastati kao rezultat ove publikacije. Klub izražava apsolutnu podršku Messiju, posebno u pokušaju diskreditacije njegovog imidža i narušavanja njegovog odnosa s klubom u kojem je postao najbolji igrač na svijetu i u historiji nogometa”, navodi se u saopćenju Katalonaca.

Podsjetimo, aktuelni Mesijev ugovor ističe na kraju sezone, a 33-godišnjak je dovođen u vezu s prelaskom u Manchester City i Paris Saint-Germain.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakZadatak koji je postao viralan u Japanu: Znate li vi rješenje ove jednačine?
Sljedeći članakStarica ima 78 godina, a iz čučnja podiže težinu dvostruko veću od svoje