AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava oblačno vrijeme. Kiša pada u većem dijelu zemlje. Djelomično vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica 0; Drvar i Ivan-sedlo 7; Livno 8; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 9; Grude, Jajce i Prijedor 10; Bijeljina, Doboj, Gradačac i Tuzla 11; Banja Luka, Bihać i Mostar 12; Stolac i Trebinje 13 i Neum 15 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 921Pa, za 22hPa je manji od normalnog i opada. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Jače padavine prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 15 stepeni. U Sarajevu veći dio dana oblačno. Jače padavine u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana prestanak padavina. U večernjim satima smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Više padavina prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati kiša. Jača kiša na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne. Na istoku i sjeveroistoku Bosne ne prognoziraju se padavine. Očekuje se jak vjetar južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperatura zraka viša prije podne i postepeno će opadati od jutarnjih sati sa područja sjevera i sjeverozapada prema jugu i istoku zemlje. Prognozirana najviša temperatura zraka u jutarnjim satima između 5 i 10°C i postepeno će opadati.