Portal 072info

Meteorolozi: Pustinjska prašina stiže u BiH, a evo kakvo će vrijeme biti za Prvi maj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jugo sa sjevera Afrike, koje na naše prostore dolazi preko Jadrana, donijet će nam u utorak kišu s pustinjskim pijeskom, kazali su u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Od srijede će ponovi biti sunčano vrijeme a za naredni vikend prema sadašnjim prognozama, se može očekivati kiša, dok bi Prvi maj mogao proći bez padavina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Narednih dana će biti dosta toplo, jugo koje ide sa sjevera Afrike, preko Jadrana i do nas, i nije isključeno da će nam donijeti i saharski pijesak. Sa kišom koja će biti u noći s ponedjeljka na utorak možda bude u tih čestica prašine iz Sahare, žućkasto-crvenkasti trag koji ćete moći vidjeti kao neki talog na automobilima. Padavine će biti evidentne u cijeloj regiji. Što se tiče temperatura, one će biti između 18 i 24 stepena, a lokalno i do 26 stepeni – govori  Ibrahim Hadžismajlović, dežurni meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Faktor.

Dodaje kako će od srijede preovladavati uglavnom sunčano vrijeme. Prema sadašnjim prognozama, naredni vikend bi mogao biti kišovit.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Što se tiče Prvog maja, praznik bi mogao proteći bez kiše, a prema sadašnjim pokazateljima 4. i 5. maj bi mogli biti kišoviti – kazao nam je Hadžismajlović.

Podijelite članak
  • 74
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija