Portal 072info

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: Snježno nevrijeme prijeti BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji

Meteorološke službe u regionu upozoravaju da će u dane vikenda snježno nevrijeme zahvatiti cijelo područje, prenosi novinska agencija Patria.

U Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji meteorološke službe upozoravaju da je zahlađenje tek uvod u snježno nevrijeme koje će u toku vikenda i posljednjih dana ove godine zahvatiti cijelo područje.

Vozače podsjećaju na obavezu da imaju zimsku opremu i upozoravaju da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

CRNA GORA- SPREMNI I HELIKOPTERI

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Crnoj Gori snijeg već pada u okolini Cetinja, pa je na putevima obavezna zimska oprema, a zbog snijega je otežan saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Cetinje. Direkcija za saobraćaj i “Crnagoraput” već su uputili kamione i utovarivače kako bi na vrijeme čistili snijeg i puteve održavali prohodnim, a u pripravnosti je i avio-helikopterska jedinica MUP-a, javljaju crnogorski mediji.

U BIH I HRVATSKOJ OSJETNO HLADNIJE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mediji u BiH javljaju da snijeg neprekidno pada na planinama, pa se već za ovaj vikend očekuju skijaši, jer će sniježni pokrivač biti od 20 do 30 centimetara. Osjetno je hladnije, javljaju hrvatski mediji, prenoseći upozorenje prognostičara da je ovo tek uvod u ono što slijedi, posebno u noći između subote i nedjelje, kada se u nekim dijelovima Hrvatske očekuje i pola metra snijega.

LEDENI DANI U SRBIJI

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Područje Srbije će snježne padavine zahvatiti u toku noći između nedjelje i ponedeljka. Očekuje se stvaranje sniježnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a uslijed jakog vjetra i pojava snježnih nanosa.

Upozorava se da je u nedjelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša. U upozorenju je najavljeno da će od ponedjeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umjerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME