20210614095611 666510
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava
Kurbani 2021

Microsoft je nedavno počeo da nagovještava Windows naredne generacije, a zasnovano na ranijim izjavama kompanije, očekivalo se da će ovo biti još jedna verzija Windows 10.

Međutim, sve je više dokaza koji ukazuju na to da ćemo vidjeti kompletnu, novu verziju operativnog sistema, koji bi mogao nositi naziv Windows 11.

Najnoviji znak, koji ukazuje na ovakav razvoj događaja, stiže sa Microsoftovih stranica za podršku koje pokazuju da se podrška za Windows 10 Home i Pro završava za četiri godine.

Microsoft je prvi put pomenuo narednu generaciju Windowsa krajem maja, tokom Build 2021 konferencije, da bi potom kasnije objavio datum najave naredne generacije svog operativnog sistema. Kompanija je potom objavila tizer video svih Windows start-up zvukova tokom godina, a nakon toga i fotografiju pozadine za Windows logo koji takođe nagovještava Windows 11, prenosi benchmark.rs.

Microsoftova stranica za Windows podršku je sada ažurirana i otkriva da će se podrška za Windows 10 Home i Windows 10 Pro okončati 14. oktobra 2025. godine. Nakon ovoga se očekuju samo sigurnosne zakrpe, visokog prioriteta.

Očekuje se da će Microsoft najaviti narednu generaciju Windowsa tokom događaja, koji se održava 24. juna.