kompjuter microsoft
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 31, 2021 @ 7:00
KATEGORIJA: Tehnologija / Zabava
FIXGEHALT

Korisnici Microsofta su u ozbiljnim problemima. Tehnološki div objavio je upozorenje svima koji jedne te iste lozinke koriste na više računa.

NER FIT

U blogu su naveli kako su primijetili porast napada hakera u posljednjih godinu dana, te oni uključuju hakere koji sakupljaju korisnička imena i lozinke koje su procurile online i potom ih koriste za različite stranice.

Hakeri se nadaju kako će na taj način doći do kombinacije koja će omogućiti pristup nečijem mailu i profilima društvenih mreža, odakle mogu hakirati osjetljivije račune poput onog od banke.

Microsoft’s Detection and Response Team (DART) identificirao je napade, međutim zbog brze promjene tehnologija i metoda teško je detektirati prijetnju, piše The Sun. Do sada su detektirane dvije najčešće metode.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Prva uključuje često korištene lozinke kao što je “password” ili “123456”, a druga pak uključuje korisnička imena i lozinke koje su u nekom trenutku procurile online.

Google procjenjuje kako je više od 4 milijarde korisničkih imena i kombinacija lozinki procurilo u posljednjih nekoliko godina, a hakeri ih onda koristite u nadi da ste ih koristili na više online računa. Kako biste provjerili jesu li vaše lozinke sigurne, možete skinuti Password Checkup na Google Chrome i na taj način provjeriti jeste li bili žrtva cyber napada.

LIDER