Portal 072info

Migranti odustali od ulaska u Hrvatsku, vratili se pješice u Šid

Skupina migranata iz Afganistana i Pakistana, koja se u ponedjeljak pokušala probiti kroz policijske barikade i ući u Hrvatsku, odustala je i pješice se vratila u Šid, izjavio je navečer dužnosnik državnog povjerenstva Srbije za za izbjeglice i migrante Ivan Gerginov.

Migranti su spriječeni u u pokušaju da ilegalno uđu u Hrvatsku, rekao je Gerginov beogradskim medijima ne navodeći pojedinosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radio-televizija Srbija javila je da migranti u Šidu čekaju vlak koji bi ih oko ponoći trebao prevesti natrag u Beograd, odakle su u petak krenuli prema granici Hrvatske u nakani da nastave dalje za Italiju i Francusku.

Srbijansko državno povjerenstvo za izbjeglice i migrante ranije u ponedjeljak nudilo je migrantima autobusni prijevoz od Šida do nekog od prihvatnih centara na teritoriju Srbije, što migranti nisu prihvatili, rekao je Gerginov. Istaknuo je da u tri prihvatna centra u blizini Šida nema mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Migranti, koji su u petak pješice krenuli autocestom iz Beograda prema Hrvatskoj redom su ekonomski migranti, uglavnom mlađi muškarci, koji traže da im se otvore granice Europske unije.

“Migranti su pješice krenuli k Hrvatskoj, jer imaju pogrešne informacije da će ih pustiti da pređu granicu i uđu u EU”, izjavio je ranije glasnogovornik Povjerenstva za migrante i izbjeglice Ivan Mišković te dodao takvim načinom migranti ne mogu ući ni u jednu zemlju niti će ih tako bilo tko pustiti da uđu u EU.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Niti ovaj, a ni tri prethodna pokušaja, od kojih su dva bila pješačenje prema granici s Mađarskom, nisu promijenili ništa u dosadašnjoj suradnji upravljanja migrantskom krizom koju je Srbija uspostavila s Mađarskom i Hrvatskom.

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin izjavio je beogradskim medijima da migranti nemaju pravo blokirati ceste, promet i granicu i poručio da im nitko ne ne smije davati lažnu nadu da će riješiti ili rješavati problem time što će doći na neki granični prijelaz.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Svi dobro znaju da neće, jer nisu otvorili prijelaze na Horgošu, Kelebiji, Batrovcima… Europa neće prihvatiti ekonomske migrante iz Afganistana i Pakistana”, rekao je Vulin.

Šef predstavništva Visokog povjereništva UN za izbjeglice u Srbiji (UNHCR) Hans Friedrich Schodder izjavio je prošli tjedan da samo 50 do 60 izbjeglica tijekom dosadašnje migrantsko-izbjegličke krize odlučilo ostati živjeti u Srbiji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME