Migranti spasili ženu od utapanja

16 15

U naselju Polje, nadomak Velike Kladuše, grupa migranata je jučer u podnevnim satima izvukla jednu žensku osobu iz rijeke Kladušnice i tako su je spasili od utapanja, pišu „Nezavisne“. 

Ovu informaciju je potvrdio portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, koji je istakao kako je policija dobila dojavu od jedne ženske osobe da je primjećeno tijelo žene kako pluta rijekom, te da su migranti, koji su zadesili na tom području, uspjeli tijelo izvući van na obalu.

– Ovaj događaj se desio na lokalitetu Trn, nadomak migrantskog centra Miral, na ruti kuda se obično kreću migranti. Nakon što je tijelo izvučeno iz vode, na lice mjesta je došao naš policijski službenik i odvezao ženu u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, gdje joj je pružena prva pomoć. Nakon toga, zbog promrzlina i teškog stanja odvezena je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je hospitalizirana – kazao je Šiljdedić.

On je istakao kako treba odati priznanje spasiocima koji su se osmjelili da uđu u rijeku Kladušnicu, po ovakoj hladnoći i niskoj temperaturi.

Prema njegovim riječima utvrđeno je kako se radi o ženi G. Ć. (57) iz Velike Kladuše, a u ovome trenutku se ispituju okolnosti kako je ona upala u rijeku Kladušnicu.

U ovome trenutku okolnosti ne ukazuju na počinjenje krivičnog djela.

Avaz

Prethodni članakOglasili se iz sporne prodavnice: Poruka “Nož, žica” je potpuno izvađena iz konteksta
Sljedeći članakMigrant se morao oprati u potoku jer se voda u kampu Lipa zaledila na -14 stepeni