Portal 072info

Migranti u BiH prvi snijeg dočekali u papučama

Stotine migranata smještenih u improviziranom kampu Vučjak kod Bihaća smrzavaju se tjednima, a dolazak zime dodatno je pogoršao situaciju.

Pojedini šatori u kojima su smješteni migranti urušili su se pod težinom snijega, a migranti su prvi ovosezonski snijeg dočekali u papučama. 

Prema posljednjim informacijama na ovom mjestu boravi oko 600 migranata. Migranti kao i građani Bihaća očekuju izmještanje migranata iz ovog kampa u kamp kod Sarajeva, no pitanje je hoće li se to dogoditi.

U Bosnu i Hercegovinu je stigla i povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava Dunja Mijatović koja će posjetiti improvizirani kamp za migrante “Vučjak”, prihvatne centre “Bira” i “Sedra” u Bihaću i Cazinu, kao i prihvatni centar “Ušivak” u Sarajevskom kantonu.

Preliminarna zapažanja o toj posjeti u čijem će fokusu biti ljudska prava izbjeglica i migranata, uključujući i tražitelje azila, Mijatović će iznijeti na konferenciji za novinare 6. prosinca u Sarajevu.

Tijekom posjete Mijatović će održati sastanke s predstavnicima državnih i kantonalnih vlasti, kao i međunarodnih organizacija, te nevladinih udruga koje se bave pitanjem migracija.

N1

Podijelite članak
  • 87
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box