Migranti ukrali vozilo, pa bježali od policije

policija sud 1

Policija u Širokom Brijegu uhitila je u nedjelju navečer šestoricu ilegalnih migranata koji su prethodno ukrali vozilo u Mostaru.

Kako je u ponedjeljak priopćio MUP zapadnohercegovačkog kantona, prilikom redovne kontrole u mjestu Trn, u Širokome Brijegu policija je zaustavila vozilo marke „Jetta”, bordo boje, bez registracijskih oznaka u kojem se nalazilo šest osoba. Nedugo nakon zaustavljanja oni su pobjegli u obližnju šumu.

Nakon kraće potrage, pripadnici policije su ih pronašli te priveli u zgradu Policijske uprave Široki Brijeg te je utvrđeno kako se radi o migrantima iz Maroka.

Prema policijskome izvještaju, ilegalni migranti su ranije tokom dana ukrali vozilo na području Mostara. Tokom večeri oni su predani u nadležnost Policijske uprave Mostar koja je nastavila voditi istragu o krađi vozila, dok je navedeno vozilo preuzeto s specijalnim vozilom „Pauk”.

Također, tokom vikenda na području Zapadnohercegovačkog kantona, policijski službenici Uprave policije kantonalnog MUP-a su temeljem prijave građana zatekli sedam stranih državljanina migranata koji su nakon izvršenih određenih provjera upućeni u Imigracijski centar.

Avaz

Prethodni članakSin Ramiza Zmaja kandidirao babu za lokalne izbore, dao i obećanje
Sljedeći članakMože li Kvinta spasiti izbore u BiH?