s 10
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
NER FIT

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher (Michael Schumacher) se oporavlja, obznanio je bivši šef Ferrarija Žan Tod (Jean Todt) i tako oduševio javnost koja je iščekivala dobre vijesti o proslavljenom Nijemcu.

FIXGEHALT

Sinonim za Formulu 1 je tešku povredu glave zadobio na skijanju u decembru 2013. godine, a otad traje njegova borba za život. Bio je u komi, ali je preživio. Istina, s posljedicama, ali će se vremenom oporaviti. Šumaherovo šampionsko srce se nije predavalo. Jednostavno nije željelo prihvatiti poraz, kako je i bilo tokom njegove čitave karijere.

Novosti o popularnom Šumiju su naročito obradovale njegove navijače u Sarajevu, gradu koji će vječno biti zahvalan legendarnom Nijemcu. Nakon okupacije Sarajeva Šumaher je u dva navrata posjećivao glavni grad BiH 1996. i 1998. godine, kada je pokazao veliko srce i donirao ogromna sredstva našoj državi.

U bolnici je opremio kabinet za pravljenje ortopedskih pomagala, a djeci je donosio igračke i provodio vrijeme s njima. Čak je 1998. godine ostavio trudnu suprugu u Njemačkoj kako bi posjetio djecu Sarajeva i uvjerio se kako napreduje njegov projekt s ortopedskim pomagalima.

LIDER

Sarajevo će još jednom čekati posjetu Šumahera, onda kada se legendarni vozač oporavi i posjeti grad u kojem će imati svoju ulicu.