Mijatović: Još jednom u svijet odlazi ružna slika režima Milorada Dodika, lideri trojke su pokazali da je Banja Luka dio BiH

Potpredsjednik SDP-a i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović u prostorijama SDP-a u rodnoj Banjoj Luci dočekao je lidere stranaka trojke, nakon što je zabranjeno održavanje svečane akademije u ovom gradu povodom Dana državnosti BiH.

Ipak, lidere trojke je ispred prostorija SDP-a dočekalo nekoliko desetina predstavnika Boračkih organizacija RS, koji su zviždali i uzvikivali razne poruke negodovanja zbog ovog sastanka. No, policija je spriječila incidente.

Nakon ovih dešavanja kontaktirali smo Mijatovića, kojeg smo pitali šta se dešava u Banjoj Luci te pitali kako je moguće da se iz sigurnosnih razloga otkaže jedan skup, ali ne i drugi.

– Skup je organizirala režimska boračka organizacija, koju predvodi Darko Matijašević, bivši ministar unutrašnjih poslova RS i čovjek koji je opljačkao Komgrap u Srbiji i režimski čovjek Milorada Dodika, koji je doveo 30 starijih ljudi. Mi smo došli i bili u SDP-u, nismo htjeli izazivati bilo kakve nerede, obilježili smo Dan državnosti u Banjoj Luci, sada ručamo u Banjoj Luci zajedno. Nažalost, još jednom odlazi u svijet ružna slika režima Milorada Dodika. Ovaj put nismo održali akademiju, ali budite sigurni da naredne godine hoćemo. Kraja nema kada je u pitanju Dodik, ali ono što je bitno je da su lideri trojke danas u Banjoj Luci i pokazali su da je Banja Luka dio BiH – rekao je Mijatović za portal “Avaza”.

Upitan šta misli da je razlog zabrane održavanja svečane akademije, s obzirom da je prethodnih godina bez problema održavana, Mijatović odgovara:

– Zato što je sve više ljudi u RS počelo da prihvata ideje SDP-a i bh. politiku, očigledno da je panika u redovima režima, jer njihove laži o nezavisnoj RS i pripajanju Srbiji padaju u vodu, sve je manje novca u budžetu, pa oni odlučuju na ovakav represivan način da djeluju i zabranjuju sve što je moguće. To su očajnički pokušaji režima koji će nestati u tragovima – zaključio je Mijatović za “Avaz”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE