Mijatović o izjavi Vuka Draškovića: Šta se valja iza brda?

Mijatović o izjavi Vuka Draškovića: Šta se valja iza brda?

Potpredsjednik SDP-a, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i zamjenik premijera FBiH Vojin Mijatović reagovao je na izjavu Vuka Draškovića za Face TV.

Mijatović se oglasio na Facebooku navodeći kako je “Drašković iznio teoriju koja ga je dobro natjerala da se zamisli”.

– BiH je na rubu provalije. Rat bi bio kratak i užasan. A novi Dejton bez RS – rekao je, između ostalog, Drašković.

Na prvu izgledalo suludo

– Naime, sve izrečeno ima itekako smisla u odnosu na momenat u kome se nažalost nalazimo. Otprilike: Kada je BiH u pitanju na snazi je Dejtonski mirovni sporazum, sa napomenom na “mirovni”. 

Kada bi hipotetički došlo do ratnih sukoba u BiH pa makar trajali dan ili sedam dana, taj sporazum bi prestao da važi i ušlo bi se u pregovore oko novog mirovnog sporazuma”.

Na prvu ovo mi je izgledalo suludo, međutim kada se povežu mnoge stvari i dešavanja ovakva teorija dobija smisao.

Rezolucija o genocidu u Srebrenici je civilizacijska potreba i tu nema rasprave, ali vidim da se ovih dana mnogi domaći “likovi” kite istom, iako su jedini zaslužni ljudi za istu Adis Ahmetović i Jasmina Hostert koji su svojim radom i zalaganjem pokrenuli i izgurali čitavu priču preko Njemačke.

Srbija je izborom nove Vlade definitivno pokazala da skreće zvanično u desno ka Rusiji i Kini i to će definitivno usložiti odnose u regionu.

Ne vjerujem nikome van BiH

Dakle, više nemam dilemu da se nešto ozbiljno iza brda valja, da li je to ova teorija Vuka Draškovića ili nešto slično ne znam, ali je vrlo simptomatično da se sve dešava naprasno u isto vrijeme.

Dakako domaći klenovi nikako da vide širu sliku već kao i svi klenovi samo se prćakaju svako u svojoj bari, za radi dnevnog aplauza svako svojih klenova.

Rezolucijom o Srebrenici ni u kom segmentu se ne stavlja kolektivna krivica za srpski narod, a zašto politika u Beogradu i Dodik tvrde suprotno uprkos što svi znamo čitati to ostaje da vidimo.

Valja se nešto iza brda i da se razumijemo ne vjerujem nikome van BiH, ali nikome, vjerujem samo u građane BiH u sve nas koliko god nas ima – poručio je Mijatović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica