Mijatović odgovorio Dodiku: Mogao si otići kao Tito, ali ćeš otići kao i svaka fukara

Mijatović odgovorio Dodiku: Mogao si otići kao Tito, ali ćeš otići kao i svaka fukara

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi FBiH Vojin Mijatović (SDP) reagovao je na uvrede koje je prema njemu uputio predsjednik RS Milorad Dodik.

On je kazao da mu je čast biti meta političkog goluba prevrtača kakav je Milorad Dodik.

– Krenulo je Mileta. U zadnje vrijeme ima komentar na sve što izjavim ili uradim. Prvo je nervozno reagovao kada smo, uprkos zabrani, u sjedištu SDP-a u Banjoj Luci obilježili Dan državnosti BiH i 80 godina od zasjedanja ZAVNOBIH-a. Sada ga je zaboljelo što sam rekao da Srbi i ostali građani iz bh. entiteta RS ne trebaju ići da glasaju na izborima u Srbiji, jer mi iz BiH ne trebamo na taj način krojiti sudbinu građana koji žive i rade u susjednoj Republici Srbiji. I, naravno, presjekla ga je posred stomaka moja ocjena da ćemo mi sa ove strane Drine u Beogradu biti uvijek doživljavani kao Bosanci. Vrijeđa Mile Dodik, govori o „poturicama“, „izdajnicima“, „prodanim Srbima“… Ali, ja i danas govorim ono što sam mislio i govorio prije 25 godina, ono što je u to vrijeme naglas i ponosno govorio i sadašnji „velikosrbin“ Milorad Dodik – kazao je Mijatović.

Podsjeća da je Milorad Dodik na početku svoje postratne probosanske epizode govorio da je Radovan Karadžić ratni zločinac i da on i general Ratko Mladić trebaju otići u Hag i osloboditi srpski narod od stigme svojih zločina i genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici.

Advertisement

0 seconds of 0 secondsVolume 0%

– Možda su neki zaboravili, ali ja nisam – Mile se i u toku rata sastajao sa Sejfudinom Tokićem iz tadašnje Unije bosanskohercegovačkih socijaldemokrata u Italiji i dogovarao obnovu porušene i razjedinjene države BiH na temeljima njene socijaldemokratske tradicije i ZAVNOBiH-a. Kasnije su se njih dvojica javno pomlatili i razišli. Također, Mile je taj koji je govorio da je Slobodan Milošević zlo za srpski narod, pisao mu pisma da odstupi, ubije se i spasi narod, snažno je podržao Zorana Đinđića i demokratsku opoziciju u Srbiji, zatim se privukao uz skute Đinđićevom nasljedniku Borisu Tadiću i rigao vatru i vrijeđao Tomislava Nikolića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića i njihovu tadašnju opozicionu Srpsku radikalnu stranku. Sinoć, pak, kao i posljednjih desetak godina, vidim Mileta u štabu SNS-a, tik do istog onog Vučića kome je nekada palio političke klempe. Zato, čast je za svakog normalnog čovjeka u ovoj zemlji kada se nađe na udaru takvog političkog makijaveliste, „biznismena“ koji je svoje poslovno carstvo još od rata gradio na švercu i muci malog, običnog čovjeka, besprizornog lažova, političkog goluba prevrtača i šampiona u tom „sportu“ među Srbima s obje strane Drine, kakav je Milorad Dodik. Mile vrlo brzo ti ideš, a meni i mojoj generaciji ostaje da gradimo bolje društvo. Mogao si otići kao Tito, ali ćeš otići kao i svaka fukara, je**ga tvoj izbor – zaključio je Mijatović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS