Mijatović oštro o “glumcima”: Nabijem i vas i Dodika, niti je RS njegova, niti je BiH vaša!

Mijatović oštro o “glumcima”: Nabijem i vas i Dodika, niti je RS njegova, niti je BiH vaša!

Vojin Mijatović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i zamjenik premijera FBiH, oglasio se na društvenim mrežama.

U uvodu objave naveo je kako posljednjih šest mjeseci ne gostuje na medijima, ne komentariše svaku budalu koja misli da je bitna i pametna, te da radi svoj posao i samo posmatra rašomonijadu umišljenih državnika, patriota i lidera.

Bez trunke odgovornosti

– To proziva jedno drugo, to prijeti ratom jedno drugom, to svako brani svoje stado, to brani svako svoj plac, to postalo militantno, to postalo zaj**ano, da ne znam sve njih kao zlu paru i u kojoj i kakvoj zemlji živimo, pomislio bih i stvarno da su takvi kakvim se predstavljaju i glume.

Ti svi glumci bez trunke odgovornosti za svaku glupost koju izgovore, samo sebi zakucavaju još jedan mandat kod naroda koji zapravo ubija svoju dokolicu i nezadovoljstvo navijajući za iste, u pauzama između Zadruge i Zvezda Granda.

I dok svi ti glumci ne staju svaki dan, iza scene se odvija mnogo toga. Naizgled zaraćeni, sjajno sarađuju iza kamera na raspodjeli budžeta i na zajedničkim projektima. Za sada neću o tome, ali vrlo brzo idemo i sa tim jer znam da glumci neće stati, mnogo su im se svidjele fotelje na državnim pozicijama – naveo je Mijatović.

Ne želimo izgubiti još četiri godine života

Istakao je kako je poziciju federalnog ministra prihvatio kako bi bio dio promjena.

– Neće niko od ovih danas glumaca na konto očekivanja građana da smo promjena uspjeti u svojim namjerama to vas uvjeravam.

Još uvijek ima prostora za gledanje i posmatranje glumaca, a brzo ću vrlo otvoreno krenuti sa pitanjima.

Nabijem i vas i Dodika, nit je RS njegova, nit je Bosna i Hercegovina vaša!

Glumci puno je nas građana ove zemlje u oba entiteta koji nećemo dozvoliti da izgubimo još četiri godine života, pa makar morali sve da raspakujemo naopačke.

– Ako je iko pomislio da ću šutjeti zato što sam ministar grdno se prevario, za mene je glasalo cca 40.000 ljudi u RS pod zastavom BiH, zbog njih nikad neću šutjeti, a toliko glasova ni blizu nije imao skoro niko od ovih silnih glumaca – napisao je Mijatović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS