Mijatović: Ovo je zastava mira, pod vašim je poginulo više od 100.000 građana

3 29
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Vojin Mijatović uputio je još jednu poruku Miloradu Dodiku, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću putem svog Facebook profila. Fotografisao se sa zastavom BiH, za koju je kazao da je zastava mira, pod kojom niko nije ginuo. Upozorio ih je da će narod njima objaviti rat, ukoliko nastave sa ratnohuškačkom politikom.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku: 

Grad: Banja Luka

Entitet: Republika Srpska

Država: Bosna i Hercegovina

Datum: 21.04.2021. godine

Danas iz Banja Luke, sa Kastela, pored Vrbasa, svima širom Bosne i Hercegovine, šaljem poruku mira!!!

Milorade, Bakire, Dragane ovo je zastava Bosne i Hercegovine, zastava pod kojom niko nije ginuo, ovo je zastava građana ove države, zastava mira.

Pod vašim ratnim zastavama je poginulo više od 100.000 građana ove zemlje. Dok smo živi imamo obavezu da se to više nikada ne dogodi u ovoj zemlji.

Ukoliko nastavite sa ratni huškačkom retorikom, budite uvjereni građani ove zemlje će objaviti rat ali rat vama.

Vjerski velikodostojnici u BiH, bivši i sadašnji izađite javno i recite političarima NE ratu, NE mržnji! Vaša obaveza je da zaštitie svoj narod od stradanja koje prizivaju politički lideri.

Na kraju dragi moji sugrađani jedine nam države Bosne i Herecegovine i oni koji je vole punim srcem, ali i oni koji je manje vole, dosta je bilo mržnje i rata, treba nam život i budućnost našoj djeci – poručio je Mijatović.