Mijatović se pita: Dodik brzo ide, šta poslije njega, hoćemo li početi djecu da vaspitavamo da žive zajedno?

Vojin mijatovic novembar2021 PA
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović sa drugim članovima Pokreta za državu koji ima za cilj zajednički nastup probosanskih stranaka na izborima u bh. entitetu RS, obilazio je proteklih građane koji žive van BiH.

Često se oglašava na društvenim mrežama s jasnim porukama protiv onih koji podrivaju temelje BiH, ali i pokušava probuditi svijest kod građana da nam je BiH jedina domovina.

Tako je i današnje jedno, kako ga je opisao, nedjeljno razmišljanje pod naslovom „Dodik brzo ide – šta poslije njega“ podijelio na Facebooku.

– Prije ili kasnije odlazi i Dodik, odlazi i Izetbegović i Čović, ali ključno je pitanje šta poslije njih. Pa nisu samo Dodik, Izetbegović i Čović, napravili ovoliku mržnju, nisu samo ova tri čovjeka pokrali milione i napravili matricu mojih i tvojih. Da, oni su odgovorni i najodgovorniji za sve, ali postavlja se niz pitanja nakon njih:

Hoće li Sarajevo postati glavni grad BiH ili ostati glavni grad Kantona?

Hoće li Banja Luka postati BiH grad ili ostati srpski grad?

Hoće li Mostar postati jedan grad, ili ostati podijeljeni grad?

Hoćemo li se pogledati u oči priznati genocid i zločine na svim stranama, potražiti oprost i nastaviti dalje, ili ćemo i dalje prebrojavati mrtve glave?

Hoćemo li početi djecu da vaspitamo da je normalno živjeti zajedno kao i svuda u svijetu, ili ćemo nastaviti od njih da pravimo nacionaliste spremne da već sutra izginu u novom ratu?

Hoćemo li početi da se borimo za vlast da bi popravili stanje, a ne samo da bi zamijenili one prije nas i naslijedili njihove talove?

Hoćemo li početi birati one koji nude program i život, a ne one koji predstavljaju samo stranke i “svoje”? – napisao je Mijatović.

Dodao je da bi mogao postaviti još stotine ovakvih pitanja, ali da će, nažalost, teško dobiti odgovor na njih.

Ja nemam problem da odgovaram na ista i da radim na istima, ali nažalost ja sam samo “incident”. Bez dileme ja ću nastaviti da radim na svim ovim pitanjima, jer neću da mi jedan dan moja Una kaže, stari što bar nisi pokušao! Ponekad steknem utisak da ovu zemlju svi podjednako neće, i da ima sasvim dovoljan samo djelić ove zemlje u kojem su oni “bitni”. Citirat ću Sašu Magazinovića: ”puno je političara u ovoj zemlji, ali malo državnika” – napisao je Mijatović svoje nedjeljno razmišljanje uz nadu da možda već u ponedeljak budemo pametniji.