Mijatović: Sedmice ispred nas će pokazati da li je prioritet BiH ili lični interesi

mijatovic
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Vojin Mijatović oglasio se na svojoj Facebook stranici gdje je poručio da je oktobar 2022. godine, mjesec općih izbora, ključan, a da je Pokret za državu ključ vlasti u RS. 

Jasno je da će glasovi ove opozicije odlučiti

– Ostalo je još osam mjeseci do općih izbora u BiH, jedini aktivan BiH projekat je još uvek neformalna koalicija Pokret za državu, koja okuplja sve političke stranke kojima je neupitan suverenitet i integritet BiH u entitetu RS. Ova koalicija je jedini garant da više niko, nikada poput Milorada Dodika neće moći da uđe u direktan napadan na Ustavni poredak BiH.

Bez poslanika ove koalicije ni Dodik ni opozicija neće imati većinu za formiranje vlasti, a potpuno je jasno da će se ova dva bloka do kraja takmičiti ko je veći nacionalista do samih izbora. Potpuno je jasno da će glasovi ove opozicije odlučiti i ko će iz RS u Predsjedništvo BiH, ali i ko će biti i Predsjednik RS.

I dijaspora će imati priliku da pokaže istinski patriotizam

– Sedmice ispred nas će pokazati i iskrenost svih u okviru ove koalicije, javnosti će biti vrlo jasno da li je BiH prioritet ili lični i stranački interesi – napisao je Mijatović.

– Također BiH dijaspora će sada imati priliku da pokaže istinski patriotizam jer sad po prvi put može da glasa za jednu listu svih bosanskohercegovačkih stranaka. Dakle oktobar je mjesec odluke i mjesec istine za sve nas, u oktobru će biti konačno jasno ima li ili nema Bosne i Hercegovine u entitetu RS – dodao je Mijatović.