Miješao mljeveni keks s plazmom i prodavao u originalnom pakovanju

Miješao mljeveni keks s plazmom i prodavao u originalnom pakovanju

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je muškarac D.Č. zbog sumnje da je zloupotrijebio poslovni brend mljevene plazme “Bambi” tako što je miješao mljeveni keks i plazmu i poslije ga kupcima prodavao u identičnom pakovanju proizvođača od po 300 grama.

On će sutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo – neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

D.Č se tereti da je od početka maja do hapšenja, 7. oktobra, u namjeri da obmane kupce upotrijebio tuđi žig zaštitni znak tako što je kao fizičko lice na opštini Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrijednosti nabavljao mljeveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mljevene plazme “Bambi”.

Na taj način je naneo štetu nosiocu autorskog prava “Konern Bambi” a.d. Požarevac, smatra tužilaštvo.

U zavisnosti od njegove odbrane koju sutra bude iznio pred tužiocem, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog djela, tužilaštvo će odlučiti da li će sudu biti podnesen prijedlog za određivanje pritvora.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati predstvanika oštećenog i druge svjedoke, prikupiti sva obavještenja i dokaze, nakon čega će biti donesena odluka o daljem toku postupka, poručuju iz tužilaštva.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica