Milan napušta San Siro, seli se na potpuno novi stadion i sklanja se od Intera

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - AC Milan v Tottenham Hotspur - San Siro, Milan, Italy - February 14, 2023 General view outside the stadium before the match REUTERS/Daniele Mascolo
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Fudbalski klub Milan seli se sa stadiona San Siro, piše „Gazzeta dello Sport“.

Milan i Inter godinama su radili na projektu izgradnje novog zajedničkog objekta, da bi se Rossoneri potom povukli. Plan je bio da novi stadion bude spreman do sezone 2027/2028, za oko 600 miliona eura, sa 70.000 sjedećih mjesta.

“Velika romansa između Milana i San Sira je gotova. Ostat će predivne uspomene, ali Milan kreće u drugom smjeru i to bez Intera. Klub je uspio da se vrati u vrh talijanskog fudbala osvajanjem titule, a vlasnici ga sad žele vratiti i u evropski vrh. Za to je potreban novi stadion i to onaj na kojem će igrati samo Milan koji ima posloženu vlasničku strukturu i budućnost, dok je kod Intera ona jako upitna. Milan želi vlastiti stadion koji će mu donositi prihode kroz čitavu godinu, što je ključno za financijsku stabilnost“, piše Gazzeta dello Sport.

Lokacija na kojoj će biti novi stadion još uvek nije poznata, ali sigurno neće biti u gradskoj četvrti San Sira, kako pišu Talijani.

Milan je na San Siru od 1926. godine.

N1