Milan u decembru ‘potrošio’ nula kilovata struje? Sada je dobio dva računa, iznosi ogromni

Milan u decembru ‘potrošio’ nula kilovata struje? Sada je dobio dva računa, iznosi ogromni

Milanu S. iz Srbije je prije samo dva mjeseca stigao račun za struju od svega 468 dinara (7,82 KM), a na njemu je pisalo da u decembru nije potrošio niti jedan kilovat.

Sada je, međutim, dobio dva računa od EPS-a i to u iznosu od ukupno 26.000 dinara (434 KM). Pita se kako je od prvobitnih 0 kilovata stigao do ovolike potrošnje.

Građanima Srbije prethodnih mjeseci računi za struju su neuobičajeno kasnili, usljed hakerskog napada na sistem Elektroprivrede Srbije (EPS). Iako su iz Elektrodistribucije (EDS) uvjeravali da napad ne utiče na njihov sistem koji očitava brojila, u praksi se pokazalo da to nije tačno.

Sve je više građana Srbije koji tvrde da će reklamirati svoje račune, jer uprkos činjenici da su trošili isto, dobijaju astronomske račune.

Takav je slučaj i sa Milanom S, na čijem decembarskom računu je pisalo da je potrošio “nula” kilovata. Kako je bio u pretplati, na računu koji mu je stigao jasno je stajalo da je ukupno zaduženje za mjesec dana svega 468,42 dinara (7.82 KM), odnosno da zbog pretplate (više platio prethodnog mjeseca) treba da uplati 216,55 dinara (3.61 KM).

Iako on tvrdi da je u stanu boravio kao i do sada i da je struju koristio kao prije, dakle i bojler i šporet i veš mašinu, na računu jasno piše da je struja očitana 1. januara i da je stanje na brojilu – nula.

Po već ustaljenoj praksi, sada su mu stigli računi za decembar i januar, a kada ih je otvorio, blago rečeno se šokirao.

„U februaru su mi stigla dva računa i to jedan za decembar, a drugi za januar. Prvi je nešto više od 11.000 dinara (183,85 KM), a drugi oko 15.000 dinara (250 KM). Moram ovo da reklamiram, ovo je haos“, navodi sagovornik portala Nova.rs.

Pita se kako je moguće da je potrošnja sada ovolika, kada je na prvobitnom računu za decembar pisalo 0 dinara.

Nakon hakerskog napada, Nova je pisala o problemu očitavanja struje. Međutim, iz EDS-a su tvrdili da je stanje „redovno“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE