Milanović: Današnje BiH ne bi bilo bez hrvatske vojske

Milanović: Današnje BiH ne bi bilo bez hrvatske vojske

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da Hrvati u Bosni i Hercegovini malo manje od 30 godina od Daytona zaslužuju “barem slutnju pravde”, ponavljajući svoje ranije stavove da bez hrvatske vojske i hrvatske države ne bi bilo ni današnje Bosne i Hercegovine

“Bez Hrvatske vojske i hrvatske države današnje BiH – kojoj želimo sve najbolje jer nemamo dušu osvajača nego prijatelja i susjeda – ne bi bilo”, rekao je Milanović u Đakovu, prenijela je Hina.

Sukobi oko izbornog zakona

Bosna i Hercegovina nalazi se u teškoj političkoj krizi posljednjih mjeseci, između ostalog i zbog blokada koje na državnom i entitetskom nivou u Federaciji BiH uzrokuje vodeća stranka bh. Hrvata HDZ BiH, u nastojanjima da izmjeni izborni zakon na način koji je za njihove oponente samo daljnja etnička podjela zemlje.

HDZ BiH je dobio podršku hrvatskog predsjednika koji je ranije prošlog mjeseca zatražio od hrvatske vlade da blokira priključenje Švedske i Finske u NATO, koje traže ubrzan prijem u taj vojno-politički savez nakon ruske invazije na Ukrajinu, ne podrže li zapadni saveznici zahtjeve HDZ-a u BiH.

IZVOR: AGENCIJE

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE