Milanović laže i vrijeđa: Visoki predstavnik u BiH je ilegalan, a glodavca Zekanovića je trebalo uhapsiti, nemam ništa protiv Švedske i Finske, ali..

Predsjednik Republike Zoran Milanović dao je izjavu nakon otkrivanja spomenika žrtvama Holokausta i ustaškog režima ispred zgrade Hrvatske pošte u Branimirovoj ulici u Zagrebu.

– Ako ćemo imati ovakav spomenik, treba pisati što ide uz njega. To su žrtve nacista i ustaškog režima koji je to provodio, rekao je Milanović na početku.

Komentirajući potez Hrvoja Zekanovića u Saboru koji je mahao vrećicom s bijelim prahom tvrdeći da ju je pronašao na Pantovčaku aludirajući da je u njoj kokain, rekao je: 

– Taj Plenkovićev glodavac, rodent, koji je odjednom počeo nešto raditi za novac, to nije posao saborskih zastupnika, to je sumnjivo. Zašto se okomio na mene, nije mi to problem, ali doći u Sabor i reći da imaš pola kile kokaina, a nije uhapšen…? Istina, štiti ga imunitet, ali do određene težime kaznenog djela, a ovo je teško kazneno djelo, Trebalo ga je privesti i optužiti za rasparčavanje narkotika, ako je zaista imao kokain kod sebe. Ako nije, treba ga odmah u ludnicu strpati, izjavio je Milanović, kako ga je citirao N1.

Komentirajući šefa diplomatije Gordana Grlića Radmana i njegove komentare na predsjednikov račun u kontekstu najave blokade pristupa Švedske i Finske u NATO, rekao je: – On je rumeni seoski đilkoš, nema se on zašto crveniti. To je Plenkovićev Rummenige. Neka se crveni zbog lopovluka u svojoj stranci. Zbog toga se crveni? Radosno hoda poljem pjesnik i citira Jesenjina Lavrovu prije mjesec i pol ili dva i pol mjeseca, tko je rusofil, on ili ja?, upitao je Milanović.

– Švedska ministrica vanjskih poslova bila mi je frendica, znamo se sto godina. Ali sorry, ja sam hrvatski predsjednik. Plenković je jučer bio nejasan. Očekivao sam da kaže da je predsjednik Republike ili potpuno poludio, ili je trebao reći da se slaže sa mnom. Tipična kukavica. I onda je danas pustio Zekanovića, herojskog zeca… Znam što sam rekao. Hrvatska prva, ne America first. Mi smo predmet omalovažavanja, džeparenja, kako da kažem da imamo potrebe, da smo saveznici? Ili će Zapad natjerati Izetbegovića da se usvoji civilizirano rješenje ili će visoki predstavnik za BiH, čovjek koji je nelegalno ondje došao, nije ga izabralo Vijeće sigurnosti UN-a, ali upliće se u sve, odjednom nema što reći o izbornom zakonu u BiH. Pa taj čovjek ima Bonnske ovlasti, neka ih iskoristi. On je iz Europske pučke stranke koja je u rasulu, ali još ih ima. Plenković je iz EPP-a, neka mu kaže da iskoristi te ovlasti, poručio je Milanović.

– BiH nije moja izborna zona, ali to su hrvatski interesi i kad netko kaže da to treba odvojiti jedno od drugog, onda njega i slične treba odvojiti od hrvatskog naroda, dodao je.

– Nemam ništa protiv Finske i Švedske. Imam protiv onih koji nam mogu pomoći, ali ne žele, izjavio je najavljujući da će učiniti sve da, dok god se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, za koji navodi da je “vitalni hrvatski interes”, Hrvatski sabor ne prihvati ulazak tih dviju zemalja u NATO. Rekao je i da u tom smislu namjerava izvesti i HDZ na čistac tvrdeći da neće nogom smjeti kročiti u BiH ako propuste ovu priliku.

– Ovo radim nerado, ali nemam izbora. Doveden sam u situaciju da zbog bezobrazluka elita u Sarajevu i nerada međunarodnih pregovarača, nepovjerenja prema Hrvatskoj, moj zadatak je zaštititi te ljude. Ako će me zato proglasiti šovinistom, fućka mi se, rekao je.

– Zekanovića, koji je sam priznao da je počinio kazneno djelo, hodao je po Saboru sa značajnom dozom narkotika… Da sam bio tamo, možda bih se poslužio, ali nisam bio. Zašto Zekanović nije priveden? Imunitet štiti od prometne nesreće, HDZ-ovskog lopovluka, ali ovo je ozbiljno kazneno djelo. Taj mali je lopov, još ćemo razgovarati o tome, izjavio je na kraju Milanović.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE