Milanović o posjeti Plenkovića BiH: Molim ga da me ne brani pred zlostavljačima Hrvata

Screenshot 2 70
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obrušio se na premijera ove zemlje Andreja Plenkovića zbog, kako kaže, njegovih stavova o Zaključku Vijeća EU o Bosni i Hercegovini, u kojem se ne spominje konstitutivnost naroda. Kako piše Milanović na svom Facebook profilu, Plenković je objasnio da Zaključke Vijeća EU o Bosni i Hercegovini, koji su kako kaže dugoročno pogubni za Hrvate u BiH i štetni po nacionalni interes Hrvatske, treba derivirati, dekriptirati i dešifrirati.

“Prema njemu, dakle, treba nastaviti raditi ono što već godinama rade prolazni politički direktori koji kao kolonijalisti baš to, deriviraju, dekriptiraju i dešifriraju prava i obveze konstitutivnim narodima Bosne i Hercegovine, na štetu Hrvata redovito. Nema se što tu dešifrirati, pročitana je to knjiga, treba djelovati. Ali razumijem ga. Odlučio je on svoj, ionako mizeran utjecaj u Briselu, ne rasipati, računa si, na takvu glupost kao što su temeljni nacionalni interesi Hrvatske i prava Hrvata u BiH”, kaže Milanović.

Dodao je da je Plenković, ako nije želio ugroziti svoju ličnu briselsku karijeru, trebao naložiti Grlić Radmanu da stopira usvajanje tako, prema njegovim riječima, “beskorisnih i štetnih zaključaka”?

“Ako mu je promaklo dok je bio u Sarajevu, podsjećam kako BiH ulazi u izbornu godinu, a Hrvati i dalje nemaju nikakvu garanciju da ponovno neće biti izigrani. Zaključci Vijeća EU koje je olako podržao samo trasiraju put prema tome da ih opet izigraju”, dodao je Milanović.

Na kraju je Milanović zaključio da je Plenković očekivao i njegovu zahvalnost što ga je, “branio u Sarajevu”.

“Molim ga da me ne brani pred zlostavljačima Hrvata, malobrojnijeg naroda u BiH. Ne pomagaj, izginusmo. Osim toga, zbog čega bi me branio? Zar ne mislimo isto?”, zaključio je Milanović.