Milanović: Opasnost od rata u BiH ne postoji, jer nemaju dva metka da opale

26DEE38B 3685 4D75 A2A8 293B06A9E860

Danas je u Zagrebu održan Američko-hrvatskiforum na kojem je bio prisutan predsjednik države Zoran Milanović. Nakon događaja dao je izjavu medijima. Čestitao je Orbanu i Vučiću na pobjedi na izborima u Mađarskoj i Srbiji te se posvetio – Srbiji.

– Čestitam pobjednicima, uz sve deformacije demokratije, ja im čestitam, to govorim bez cinizma. Srbija se mora opredijeliti je li zapad. Ona je geografski zapad, a što je u smislu političke opredijeljenosti, to se moraju odlučiti. Ja sam ovdje govorio da je hrvatski napredak u posljednjih 30 godina, dvojaka priča. Mi smo očekivali biti razvijeni kao Španija, ali nismo. Ali smo razvijeniji nego Srbija, no to nije dovoljno – rekao je Milanović.

Normalni susjedi

Milanović je poručio da “želi imati normalne susjede”.

– Srbija nije bijeda, ali neke pojave jesu. Bijeda je frustracija kad ne napreduješ tempom kojim ste sposobni, a to Srbija jeste. Srbija je imala kameleonsku politiku, ljube Rusiju kojoj su mala, zamrljana fusnota. Sad je Rusija otišla nekim putem, gdje je Srbija ostala? Sad moraju odlučiti gdje su. To s Rusijom je sve fikcija, deluzija. Srbi su posebna politička kategorija. Puni talenta, šarma, katkad autodestrukcije. Ja želim imati normalne susjede. Ljude koji se neće razmetati da su kupili neke polovne avione i nadmetati se s Hrvatskom ko je jači – rekao je, pa se dotakao BiH te govorio o padu drona u Zagrebu – naveo je.

Rekao je i kako se Njemačka ili Švedska nemaju razloga za petljanje u situaciju u BiH. “BiH nema dva metka da ispali, opasnosti rata nema”, rekao je.

U nastavku je govorio o padu letjelice na Zagreb:

 

Ukrajina nije bila demokratska

– Ja nemam papir. Ja samo imam informacije sa sastanka na kojem je bilo 15 ljudi. Ja znam šta se dogodilo, ali sam šutio i šutjet ću i dalje. Ljudi koji su bezdušno manipulirali, sada šute. I sada kažu da je to stvar istrage. Zar Zagrepčani nisu zainteresirani da vide šta je stvarno bilo? Je li to bio eksploziv? To se lako forenzički utvrdi, ali ne tako da neko ko je padao razrede u srednjoj Trgovačkoj izađe pred kamere i o tome filozofira i pokazuje nekakve krhotine. To nije nikakav dokaz. Dan nakon toga oni su se nacrtali iznad rupe. To je pogrešno. Kad su shvatili da istraga ne ide u smjeru u kojem bi željeli, onda su ušutjeli. Ne znam što bi Plenkovića učinilo sretnim da je tamo eksploziv, meni je draže da tamo nema eksploziva, ali Plenković je od svega toga napravio seosku predstavu – poručio je.

Davao je komentar i na rat u Ukrajini.

– Nijedna od tih država nije baš demokratska. Šta ćemo reći da je Ukrajina ista kao Hrvatska? Nije ista. Rusija sigurno nije demokratska država, a nije bila ni Ukrajina. Za tango je uvijek potrebno dvoje, za rat je potreban jedan . Zastrašujuće je da u Rusiji postoji generacija 250.000 mladih muškaraca koji su na nečiju naredbu spremni krenuti u akciju – kazao je.

Prethodni članakKLADIONICA MERIDIAN DAJE BONUS BEZ USLOVA! Registruj se i preuzmi POKLON OD 30KM!
Sljedeći članakOpasna igra sve popularnija među dječacima u BiH, snimke objavljuju na internetu