4 6
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 5, 2021 @ 13:40
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Prema pisanju Jutarnjeg lista u Zagrebu je jučer Zoran Milanović održao sastanak sastanak sa vojnim vrhom Republike Hrvatske.

NER FIT

Zoran Milanović održao sastanak sastanak sa vojnim vrhom Republike Hrvatske.Sastanak se održao samo nekoliko sati nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković objavio da će se u ponedjeljak sastati s vojnim komadantima i s njima razgovarati o stanju u Oružanim snagama.

Prema saznanjima Jutarnjeg, prethodno je ministar obrane u Glavnu komandu uputio dopis u kojem poziva vojne komadantena sastanak kod premijera. Njihovi sugovornici napominju kako je riječ o izuzeto velikoj slučajnosti da samo nekoliko sati nakon premijerove najave predsjednik države sazove vojni vrh na sastanak.

Takvi sastanci, navodi zagrebački dnevnik, su vrlo rijetki. U mandatu Milanovića dosad samo jedan. Na jučerašnjem sastanku kod hrvatskog predsjenika bili su načelnikom Glavne komande admiral Robert Hranj, direktor Glavne komande Oružanih snaga Republike Hrvatske general Ivica Olujić, komadant Kopnene vojske general Boris Šerić, komadant Ratne mornarice kontra admiral Ivom Raffanelli, zamjenik komadanta Ratnog zrakoplovstva brigadir Marinko Galović i načelnica Uprave za planiranje brigadnom generalicom Gordanom Garašić.

Tekst se nastavlja nakon reklame
Na jučerašnjem sastanku kod hrvatskog predsjenika bili su načelnikom Glavne komande admiral Robertom Hranjo, direktorom Glavne komande Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom Ivica Olujić, komadant Kopnene vojske general Boris Šerić, komadantom Ratne mornarice kontra admiralom Ivom Raffanellijem
  • Na jučerašnjem sastanku kod hrvatskog predsjenika bili su načelnikom Glavne komande admiral Robertom Hranjo, direktorom Glavne komande Oružanih snaga Republike Hrvatske generalom Ivica Olujić, komadant Kopnene vojske general Boris Šerić, komadantom Ratne mornarice kontra admiralom Ivom Raffanellijem Foto: JUTARNJI LIST
  • Sastanak vojne vrhuške sa s premijerom Plenkovićem održat će se u ponedjeljak pozvani su načelnik Glavne komande, njegov zamjenik, komanda svih triju grana Oružanih snaga, direktor Vojno sigurnosne obavještajne agencije.

    Iz Ureda Milanovića novinarima su rekli da se na sastanku razgovaralo o stanju, nedostacima, nužnim budžetskim korekcijama i planovima razvoja Oružanih snaga RH. Kako zapaža Jutarnji, zanimljivo je da se u vojnim krugovima nije spominjalo da najviša vojna komanda se sastaje sa šefom države.

    Podsjećamo da je Milanović, jučer izjavio da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik “posljednji problem BiH”. Tada je Milanović komentirao situaciju u BiH u vezi s sjednicom Vijeća sigurnosti UN-a i izvještajem visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmira (Christian Schmidt). 

    – Dodik je posljednji problem BiH. Kakav je Šmit? Ne poznajem čovjeka, ali neće izbaciti Dodika s tim djetinjastim prijetnjama. Dodik predstavlja srpski narod u BiH – naglasio je Milanović nbdajući komentar da BiH nije na ivici sukoba i te da “oni nemaju leba da jedu” i da mogu samo “kestenima da se gađaju”.

    LIDER