Milanović: Zaštita od poplave je bolja nego ranije, ali nikad nije dovoljno

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je ocijenio da je sistem zaštite od poplave bolji nego ranije, ali da nikad nije dovoljno zaštite od poplave.

– Nikad dovoljno, nikad dovoljno – odgovorio je Milanović tokom boravka u Crnoj Gori na pitanje novinara je li u Hrvatskoj dovoljno razvijen sistem zaštite od poplava i na tvrdnje da Hrvatska ima velikih problema s poplavama.

“Dosta brzo i efikasno”

Milanović je podsjetio da je bio premijer kad se raspao novi nasip kod Gunje kada je veliki dio Hrvatske poplavljen i naglasio da se to saniralo “dosta brzo i efikasno” te da sada funkcionira.

– A ovo sad što vidimo… opasnosti od poplava su sve jedne te iste i daju nam neki signal šta treba raditi – rekao je. Dodao je i da treba strože provoditi prostorne planove.

– Ne znam kako je moguće da ljudi grade tamo gdje se ne bi smjelo graditi, ali očito grade. Ali opet, to su ljudi, porodice, životi, neka očekivanja. Sve u svemu, bolji smo ali nije to dovoljno i ne može biti izgovor “pogledajte što se to dešava u Italiji# – kazao je.

“Ušli u EU da budemo bolji”

– Pa zar nismo ušli u Evropsku uniju da budemo bolji? Od nekih dijelova Italije smo bolji, to je činjenica i to je već ohrabrujuće – ocijenio je.

Predsjednik Milanović danas je u Podgorici bio na inauguraciji novoizabranog predsjednika Crne Gore i u Donjoj Lastvi gdje se sastao s predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori.