Mile Akrobata ojadio Italijanku za 600.000 eura, hvalio se na Facebooku: Policija ga ekspresno uhapsila

84 2

Sud u Milanu je po skraćenom postupku osudio Mileta Đorđevića (28) iz Srbije na osam godina zatvora, a njegovog saučesnika Rumuna Mariana Buzuika (20) na šest godina robije zbog pljačke, piše milanotoday.it, prenosi Kurir.rs.

Oni su uz saučesništvo još jednog maloljetnog Srbina opljačkali kuću jedne Italijanke u Milanu i odnijeli iz nje nakit i drago kamenje vrijedno oko 600.000 eura.

Mile “akrobata”, kako ga nazivaju italijanski mediji, dva mjeseca ranije sa saučesnicima upao je u kuću jedne starije gospođe u centru Milana. On se uz pomoć lopovki popeo i provalio, a onda pronašao vlasnicu kuće i zaprijetio joj silom i mučio je sat vremena, sve dok nije otvorila sef. Zatim su je zatvorili u kupatilo i pobjegli.

Policija ih je pronašla samo zato što nisu mogli da šute i da se ne hvale kako im u Italiji “dobro ide”. Naime, sudbina Mileta i njegovog kompanjona iz Rumunije, koji je dobio šest godina zatvora, možda ne bi bila ovakva, da se nakon pljačke nisu hvalili po društvenim mrežama.

Lopove su, kako pišu italijanski mediji, odale fotografije koje su nakon pljačke postavljali na svoje Facebook profile. Da bi se hvalili kako žive u luksuzu, postavljali su fotografije žurki iz limuzina na kojima piju “rijeke” šampanjca.

Ono što je zapalo policiji za oči jeste rana na ruci Mileta Đ., koju je zaradio provaljujući u stan žrtve. Kada su se ostali dokazi iz istrage poklopili, policija im je zakucala na vrata i svu trojicu lišila slobode, piše Kurir.rs.

Prethodni članakNovinari bi trebali biti prioritet za vakcinisanje protiv korone?
Sljedeći članakŠleper se zaglavio u centru bh. grada