AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Pjevač Mile Kitić vrijedno radi već više od 40 godina, i čini nam se od svog pjevanja sasvim dobro zarađuje. Ipak, pjevač je na vrijeme msilio o svojoj budućnosti te je obezbijedio sebe do kraja života, jer po navodima medija, on prima njemačku penziju u iznosu od čak 1.600 evra.

Mile kaže da je više od dvije decenije redovno plaćao porez u toj državi, gdje je imao i prijavljeno mesto prebivališta. Na tu ideju došao je devedesetih godina, kada je na prostoru Jugoslavije bilo ratno stanje i velika inflacija, pa je morao da se obezbjedi za starost.

Kitić je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

Prije nekoliko godina Mile Kitić pričao je o plaćanju poreza, kada je davao iskaz u Poreskoj upravi:
– Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira na to gdje nastupam, jer tamo imam prijavljeno mjesto boravka, – rekao je Mile za alo.rs-