Portal 072info

Milionski projekat u Tešnju: Povezuju se dvije poslovne zone

U poslovnoj zoni Glinište u Tešnju u toku su radovi na izgradnji kanalizacije vrijednosti oko 420.000 KM.

Završetak radova se očekuje do polovine septembra, a osim toga, u toku je saobraćajno uvezivanje poslovnih zona Gliništa i Ciglana. U okviru toga, pravit će se i novi most širine osam metara dok je vrijednost ugovora oko 200.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon ovih radova slijedi asfaltiranje svih saobraćajnica vrijednosti više od 300.000 KM. Vrijednu pomoć u ovim projektima pružilo je i Vijeće ministara BiH sa 150.000 KM kao i Vlada ZDK sa 150.000 KM, dok je ostala sredstva osigurala Općina Tešanj.

– Sa ovom godinom ulaganja u ovu poslovnu zonu će izaći na oko tri miliona KM i bit će završena osnovna infrastruktura. Šta će ovo značiti za budući razvoj općine Tešanj, za investicije, saobraćaj, neki će tek vidjeti, meni je već sada jasno. Zato sam ponosan, na novu poslovnu zonu, nove saobraćajnice širine 12 metara, za koje smo i zemlju kupili, na spajanje dvije poslovne zone (Glinište i Ciglana), na bolju saobraćajnu povezanost…Preostaje da se nastave ulaganja poslovnih subjekata u nove pogone! Nemam bojazni da će to biti popunjeno, već danas imam razgovore sa nekim potencijalnim investitorima – kazao je načelnik Općine Tešanj Suad Huskić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME