Milorad Dodik priredio je sebi sramotan debakl. I SNSD-ovce je stid

Milorad Dodik priredio je sebi sramotan debakl. I SNSD-ovce je stid

Gomilu SNSD-ovca zvali smo jučer s namjerom da saznamo hoće li ova Savez nezavisnih socijaldemokrata izaći na lokalne izbore koje je raspisala Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine po nametnutim odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Uzalud.

Nije se danima javljao čak ni, inače glasni i rječiti, portparol Radovan Kovačević.

Čekaju objašnjenje

Od onih koji su nam se javili dobili smo iste odgovore – čekamo objašnjenje predsjednika.

Jasno da su sve oči bile uprte u Milorada Dodika, ali isto tako, bilo je jasno da je odluka koju treba da saopći svima već poznata i da se nje srame zbog svega onoga što su mjesecima unazad po partijskom nalogu morali pričati.

Mjesecima smo slušali kako će SNSD napraviti paralelni izborni sistem po svojim pravilima, kako nikad neće priznati Schmidta pa ni njegove nametnute odluke koje provodi “odmetnuti” CIK.

Sve to nije samo izlazilo iz usta Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i Republike Srpske, nego i svih njegovih političkih trabanata koji su izgledali kao oni iz one priče u kojoj slijepac vodi gomilu u provaliju.

I zbog toga su i osjećali sram.

Da li su svjesni?

Svojim priznanjem da će izaći na izbore koje je raspisao CIK, pričajući o vetu Bošnjaka u Vijeću naroda RS kao nečemu neočekivanom (?!), Dodik je napravio jedan od većih političkih salto mortalea koji će ga zakucati na tronu najvećih političkih manipulatora, populista i diletanata koji galame – ali uprazno.

Ovom odlukom Dodik nije urušio samo svoje posljednje obećanje da će RS imati svoje izbore, nego svu priču o nepoštivanju državnih institucija, ali i Christiana Schmidta kao visokog predstavnika.

Dodik je prihvatio sve. I rješenja Schmidta i CIK.

I zbog toga većina SNSD-ovaca osjeća susramlje, a narod u RS je ponovo namagarčen. Pitanje je samo da li su konačno toga svjesni.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE