Milorad Dodik teško bolestan?

Milorad Dodik teško bolestan?

dodik-1

Kako prenosi portal Doznajemo.com predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je teško bolestan, te se ova vijest danas proširila u cijeloj Bosni i Hercegovini ali i u regiji velikom brzinom.

Kako se špekuliše, navodno boluje od upale pluća, ali dolazilo se do saznanja da je u pitanju i teža dijagnoza.

Ova vijest je obuhvatila cijelu regiju, te samim tim oglasio se i ured prvog čovjeka Republike Srpske: “To su najobičnije besmislice. Predsjednik se odlično osjeća i uzeo je nekoliko dana da se odmori i nakon toga se vraća svojim normalnim aktivnostima. Ne znamo odakle su došle te informacije, ali uvjeravamo javnost da one nisu tačne”, naveli su iz Ureda.

Prema prijedlogu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske u Ustav BiH, bi trebalo  umjesto sadašnje odrednice da se za člana Predsjedništva treba birati Srbin iz Srpske i Hrvat i Bošnjak iz Federacije BiH, stavi samo da se biraju jedan član iz RS i dva iz Federacije BiH, te je tako prihvatljiv i za Jakoba Fincija i Dervu Sejdića.

“Ne samo da smatram da je Dodikov prijedlog najkorektniji i najkonkretniji, već takvo mišljenje ima i Dervo Sejdić“, istakao je Finci za Pres Republike Srpske.

Također ističe da pomenuti problem treba konačno da bude riješen te da po tom pitanju nije optimista, o izuzetno brzom dogovoru političara iz Federacije BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica