Mini-serija o Hamletu, TV poslastica koja se ne propušta

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U programu TV OBN večeras ekskluzivno možete pogledati zasigurno do sada najzabavniju ekranizaciju sjajnog djela Williama Shakespearea „Hamlet“! Premijerna epizoda na programu je od 23 sata.

David Tennant glavna je zvijezda modernizirane ekranizacije ovog često izvođenog i adaptiranog književnog djela. Sjajni redatelj Gregory Doran unio je dašak moderne produkcije u klasičnu priču koja je svima poznata, a kritika i publika ovo su djelo proglasili uspješnim i zabavnim. Upravo to razlikuje ovu ekranizaciju od mnogobrojnih koje su do sada urađene.

Priča je uglavnom svima poznata, ali nije zgorega ponoviti okosnicu priče. Hamlet mora odlučiti hoće li osvetiti smrt svoga oca kojega je ubio njegov stric Claudius (igra ga slavni Patrick Stewart). U sve je upetljana i Hamletova majka Gertrude, koja je sada Claudiusova supruga. Inačica je snimljena na dobro poznatim lokacijama koje su i slavnog spisatelja inspirirale za ovu priču. Cjelokupni projekt potvrdila je i Shakespeareova Kraljevsta ostavštvina , a sve je sjajno producirao BBC.

Ovom mini-serijom OBN nastavlja čitav jedan ciklus iznimnih TV ostvarenja koja rijetko imate prigodu gledati u programu TV kuća u BiH. Uskoro vas očekuje još nekoliko osvježenja u ovom terminu.