Portal 072info

Ministar Arnel Isak primio načelnika općine Kakanj

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, primio je danas u svom uredu načelnika općine Kakanj Aldina Šljivu. 

Sastanku je prisustvovao i ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Mirnes Bašić.

S obzirom na to da se općina Kakanj nalazi u razvojnoj industrijskoj ekspanzizji, za koju su od vitalnog značaja komunikacijski infrastrukturni projekti, ali i plansko-prostorno uređenje i ekološka zaštita, na sastanku su razmatrani modaliteti saradnje Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i lokalne zajednice Kakanj. 

Istaknut je značaj kako kratkoročnih, tako i dugoročnih strateških projekata koji će pratiti razvoj industrije, poljoprivrede i šumarstva u Kaknju, ali i njegove strateške povezanosti sa alternativnim putnim komunikacijama sa Zenicom preko Babinskog sliva.

Ministar Isak izrazio je spremnost da u kontinuitetu prati politiku Vlade kantona i ministarstva na čijem je čelu u strateška ulaganja u ovaj važan rudarsko-industrijski region ZDK i Bosne i Hercegovine.

Press

Podijelite članak
  • 14
    Shares

Počitajte još

Demant na vijest da se ekološki projekti u Zenici finansiraju sredstvima ministarstva

072info

Sredstvima resornog kantonalnog ministarstva finansirano više od 93 odsto eko projekata u Zenici

072info

Ministar Isak: Zenicatrans i javni prevoz kao komunalna djelatnost moraju biti sačuvani

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box