1637079554 vakcinacija 750x422ss
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 10, 2022 @ 16:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u Splitu, danas je izjavio da obavezna vakcinacija nije opcija, ali da će, ako zaraza bude napredovala, razmisliti o obaveznom vakcinisanju starijih od 65 godina.

Naime, on je to rekao nakon razgovora premijera Andreja Plenkovića sa rukovodstvom gradske uprave i šefovima spllitskog Kliničkog centra.

Epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji već danima je kritična, a Plenković i Beroš su ponovo apelovali na građane da se vakcinišu i tako zaštite od zaraze.

Beroš je rekao da je Hrvatsku pogodila kriza bez presedana.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Već smo u ranijim talasima pokazali da je mobilizacija opreme i osoblja jedini način na koji je moguće odgovoriti na krizu – kazao je on.

Beroš je rekao da mu je teško da povjeruje da mladi ljudi nagovaraju starije da se ne vakcinišu.

– O tome smo danas razgovarali i onda oni završavaju u bolnici. Možemo to da prekinemo. Nauka i struka daje izlaz i odgovor na ovo pitanje. Sve vrijeme govorim da su sve mjere na stolu. Obavezna vakcinacija nije opcija, ali ako virus bude napredovao, razmišljaćemo i o obaveznoj vakcinaciji starijih od 65 godina. Prvo moramo da vidimo kakav je omikron u Hrvatskoj, kakvu kliničku sliku imaju stariji – zaključio je ministar.

LIDER