43B398CB FB70 48CE 8C3E 043E28DF2281
????????????????????????????????????
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 3, 2021 @ 16:25
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Danas, 03.11.2021. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić su posjetili zeničku župu “Srce Isusovo” u naseljuČajdraš, koje je primio i ugostio Župnik, velečasni Josip Šimunović.

NER FIT

Povod ove posjete je bio događaj iz noći 31.10/01.11.2021. godine, kada su nepoznata lica oskrnavila križ u mjestu Krušćik, u Čajdrašu, ispisivanjem uvredljivih simbola i oštećenjem zaštitne ograde, a koji križ su vjernici navedene župe postavili i gdje se jednom godišnje okupljaju zajedno sa župnikom i mole.

Tokom ove posjete razgovaralo se o pitanjima sigurnosti svih građana na području Zeničko-dobojskog kantona, a naročito sa aspekta sigurnosti vjerskih objekata i vjernika. Župnik Šimunović je u razgovoru istakao zadovoljstvo posjetom, te izrazio zadovoljstvo brzom i efikasnom reakcijom zeničke policije, koja je, nakon što je obaviještena o ovom vandalskom činu, odmah reagovala, te nakon izvršenog uviđaja poduzela sve potrebne mjere na otkrivanju lica koja su oskrnavila križ i počinila ovo nečasno djelo.  

Ministar Pekić i komesar Šišić su zajedno sa Župnikom Šimunovićem obišli mjesto na kojem se nalazi križ i tom prilikom posebno naglasili da su poduzete intenzivne mjere i radnje sa ciljem identifikovanja lica koja su izvršila navedeno krivično djelo, kao i njihovog procesuiranja. Takođe su istakli da policijske strukture Zeničko-dobojskog kantona bezrezervno stoje na raspolaganju svim predstavnicima vjerskih institucija, sa ciljem rješavanja određenih situacija i problema, te iskazali spremnost za nesebičnu podršku u radu i djelovanju Katoličke crkve u Zeničko-dobojskom kantonu, prvenstveno u kontekstu osiguranja maksimalne lične i imovinske sigurnosti svih njenih vjernika i zaštite vjerskih objekata.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER