Portal 072info

MINISTAR ISAK: Mladost i entuzijazam su pobijedili lažna obećanja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Društvenom domu Mjesne zajednice Babino upriličena je prigodna svečanost povodom završetka radova na projektu rekonstrukcije prve dionice ceste Zenica-Babino.

„Čast mi je kao najmlađem ministru u Vladi ZDK da imam priliku prisustvovati svečanosti uspješnog završetka ova vrijednih i značajnih radova. Ovdje su mladost i entuzijazam pobijedili lažna obećanja i kolebanja.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Na ovom putu su mnogi dugi niz godina obećavali sve i svašta, a malo radili na ispunjavanju datih obećanja. Mi smo pokazali da se sa dobrim namjerama sve može okončati na zadovoljstvo građana. Želim istaći da je ovo samo početak. Nastavit ćemo ulagati u ovu cestu koja je odnedavno preuzeta u nadležnost Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona-Kantonalne direkcije za ceste“, kaže Arnel Isak, ministar za za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

On ističe da su pored ovog 850 hiljada KM vrijednog završenog projekta ove godine planirana i dodatna ulaganja u novu cestu R457 Zenica-Arnauti-Ribnica-Donji Kakanj.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

„Za 2020. godinu smo planirali dodatnih milion KM za radove na rekonstrukciji druge dionice ceste. Također, raspisan je tender i izabran izvođač radova održavanja te je potpisan Okvirni sporazum prema kojem će za naredne četiri godine za redovno i zimsko održavanje ove ceste biti potpisani ugovori ukupne vrijednosti 2,8 miliona KM, a nedavno smo potpisali prvi 700 hiljada KM vrijedan ugovor sa izvođačima koji ovih dana počinju radove na redovnom održavanju.

Također, planirano je da se ove godine izdvoji i 600 hiljada KM u novu trasu puta Donji Kakanj-Ribnica“, dodaje ministar Isak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
  • 190
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Ogromna posjeta i na skupu u Vukotićima: Vrijeme je da Zenica krene putem novih ideja (FOTO)

072info.com

POKUŠAJI ZASTRAŠIVANJA NOVINARA: Pivić razmišlja o povlačenju u korist A-SDA, biračko tijelo podijeljeno na dva kandidata

072info.com

Masovna posjećenost na Skupovima u Crkvicama i na Mošćanici: Dajte nam šansu da pokrenemo privredu, obnovimo infrastrukturu, bazene…

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6