Portal 072info

Ministar Isak: Nedopustivo da nije ispunjeno obećanje dato mještanima Babinskog sliva, hitan sastanak!

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, nakon protesta sazvao je za ponedjeljak hitni sastanak svih koncesionara na kojem se želi informisati zašto nisu realizirali obećanje dato mještanima Babinskog sliva i sanirali im put.

  • Na sastanak će doći ŠPD, Autoceste FBiH, JATA i Ze-Komgrad, na kojem ćemo razgovarati zašto mještanima nije urađen put. Nedopustivo je da obećanje dato mještanima Babinskog sliva nije još nikad ispunjeno – kaže Isak, dodajući da će učiniti sve napore da se dugogodišnji problem mještana riješi.

Inače, danas je održan protest mještana Babinskog sliva koji su izrazili nezadovoljstvo zbog lošeg stanja puta.Kako su kazali, do sada su iskoristili sva demokratska prava da se sanira put, međutim, trogodišnji problem niko ne želi da riješi.

Ovo je, kako su kazali, posljednje upozorenje nadležnima koji imaju deset dana da riješe ovaj problem, inače, slijede radikalnije mjere, odnosno, blokada saobraćaj i firmi koje rade na ovoj dionici najveći projekat u BiH – Koridor 5C.

Podijelite članak
  • 187
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box