Portal 072info

Ministar Isak: Podržavam mještane Babinskog sliva, a koncesionari su dužni ispoštovati ugovor!

Na inicijativu Arnela Isaka, ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, danas je održan hitni sastanak sa Autocestama Federacije BiH, koji rade zeničku zaobilaznicu, odnosno, poddionicu autoputa Klopče – Donja Gračanica, u sklopu Koridora 5C, i firme “Komgrad ZE”, koncesionara u Babinskom slivu.

Uslijedilo je to nakon nezadovoljstva mještana ovog zeničkog naselja, koji traže da im se sanira put oštećen usljed radova na Koridoru 5C, te najavljuju blokade ceste i koncesionara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministar Isak, iako put Zenica – Arnauti nije u njegovoj nadležnosti, sazvao je hitan sastanak kako bi se informirao od koncesionara zbog čega nisu ispunili ugovorene obaveze.

Međutim, na sastanku su saopćili ministru da su oni ispunili obaveze iz sporazuma o prijateljskom okruženju koji su potpisali prije dvije godine sa Gradom Zenica. Nakon sastanak, ministar Isak je poručio da sve što je potpisano prije dvije godine, treba i mora biti ispoštovano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Podržavam mještane Babinskog sliva, a koncesionari su dužni ispoštovati sve što je dogovoreno. Izražavam apsolutnu spremnost da budem uz mještane, sve dok se njihovi problemi ne riješe. Još jednom ističem da pomenuta cesta nije u nadležnosti ministarstva, ali čvrsto obećavam da ću biti na strani mještana sve dok ne dobiju put – poručio je Isak.

Muhamed Šibonjić, direktor privrednog društva “Komgrad ZE” iz Zenice, tvrdi da su oni ispoštovali svoj dio iz sporazuma potpisanog 2017. godine, dok je Reuf Kadrić, u ime JP Autoceste Federacije BiH, objasnio je da su se obavezali da će vršiti nadzor nad sanacijom lokalne ceste koju će sanirati izvođač radova na poddionici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 148
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Ministar Isak potpisao Protokol o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Visoko

072info

Ministar Arnel Isak posjetio Muftijstvo zeničko

072info

Ministar Isak obišao radilište na R474 gdje je u toku sanacija klizišta Ćatin Greb

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME