Portal 072info

Ministar Isak sutra obilazi oštećeni put: Opredijeljenost da funkciju obnašam s narodom

Havarija na cijevima kojima se transportira voda iz vodozahvata mini hidrocentrale „Bistričak“ izazvala je oštećenje na novoizgrađenom putu Nemila – Bistričak, ali i nove probleme mještanima nekoliko mjesnih zajednica šerićkog kraja u Zenici. 

Sa pucanjem cjevovoda upoznat je i Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, koji će sutra posjetiti ovaj lokalitet, ali i razgovarati sa mještanima.

– Već sutra idem na lice mjesta, kako bih sagledao situaciju i da vidimo koja su rješenja. Proteklih dana konstantno sam na terenu, ali to samo pokazuje moju opredijeljenost da funkciju koju obnašam obavljam sa narodom i ljudima, čujem njihove probleme i lično se uvjerim u stvarno stanje. Na koncu, tu sam, ustvari, zbog njih – poručio je Isak. 

Podsjetimo, zbog pucanja cjevovoda stvorena je rupa na asfaltu, a ova dešavanja najeklatantniji su primjer šta nemar i samovolja pojedinca mogu učiniti.

Inače, mještani su pripremali svečano otvaranje puta u znak zahvalnosti Vladi Zeničko-dobojskog kantona, koja je i finansirala sanaciju puta oštećenog u poplavama 2014. godine.

Podijelite članak
  • 196
    Shares

Počitajte još

Demant na vijest da se ekološki projekti u Zenici finansiraju sredstvima ministarstva

072info

Usvojeni programi utroška deset transfera Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

072info

Sredstvima resornog kantonalnog ministarstva finansirano više od 93 odsto eko projekata u Zenici

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box