Portal 072info

Ministar Isak: Svi trebaju imati makar približno iste šanse. Podrška talentiranoj sportistkinji Sabiri Dizdarević

Ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Arnel Isak, danas je u svom kabinetu primio Sabiru Dizdarević, talentiranu sportistkinju iz Zenice koja je do sada postigla značajne uspjehe u nekoliko sportskih disciplina u sportu za osobe sa invaliditetom.

Ministar Isak je sa Sabirom razgovarao o uslovima za bavljenjem sportom u Zenici, Zeničko-dobojskom kantonu i našoj domovini, sa akcentom na uslove bavljenja sportom osoba sa invaliditetom.Ovom prilikom, ministar Isak je Sabiri Dizdarević uručio određena sredstva kao vid podrške za odlazak na Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati u Budimpešti, od 15. do 21. jula ove godine.

„Naša je obaveza, kao odgovornih nosilaca funkcija u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, da upornim i talentiranim mladima dadnemo maksimalnu podršku u njihovim naporima da ispune svoje sportske ciljeve, ostvare snove i učine naciju ponosnom“, kazao je ministar Arnel Isak.

Sabira Dizdarević je rođena 27.02.2000. godine u Zenici i do sada se bavila atletikom, košarkom u kolicima i sjedećom odbojkom.

Podijelite članak
  • 67
    Shares

Počitajte još

Potpisan ugovor za sanaciju ceste Zenica – Vjetrenice koja povezuje dva susjedna grada i kantona

072info

Demant na vijest da se ekološki projekti u Zenici finansiraju sredstvima ministarstva

072info

Sredstvima resornog kantonalnog ministarstva finansirano više od 93 odsto eko projekata u Zenici

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box