Ministar Isak: Za cestu Zenica-Babino-Arnauti u 2020. planirano 4,5 miliona KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak je danas obišao radove na rekonstrukciji ceste Zenica-Babino-Arnauti.


„Za 2020. godinu smo planirali milion KM za radove na rekonstrukciji ove ceste koji su u toku. Također, ove godine izdvojit ćemo i dodatnih milion KM za nastavak sanacije ovog puta, kao i 2,5 miliona KM za redovno i zimsko održavanje ove ceste. Nećemo se zaustaviti na ovome. Nastavit ćemo ulagati u čitav ZDK, a nakon što uskoro Plan zvanično bude usvojen od strane Vlade objavit ćemo kompletan spisak svih ulaganja u ZDK“, kaže ministar Isak, koji dodaje da je rad za interes svih građana u ZDK njegov jedini prioritet, te da će nastaviti snažno se zalagati za dobrobit svih građana.


„Raduje me svaki susret sa mještanima Babina i okolnih naselja. Nakon što godinama niko ništa nije ulagao u ovu saobraćajnicu koja njima puno znači, vidi se njihovo oduševljenje i zadovoljstvo saznanjem da se neko bori i za njihove interese i neumorno radi na poboljšanju stanja ove značajne putne komunikacije“, dodaje ministar Isak, koji dodaje da će lično obići sva gradilišta na području ZDK, koja podrazumijevaju ulaganja u putnu infrastrukturu na regionalnim pravcima u ZDK.